heart-health
Arrow Inapoi la blog
Forumul Român de Diabet

Forumul Român de Diabet

Sports & Diabetes

25.11.2022

Cea de-a III-a ediție a Forumului Român de Diabet a avut loc miercuri, 23 noiembrie 2022, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a reunit autorități din domeniu, de la nivel central și local, membrii ai Parlamentului, asociații de pacienți, societăți medicale și reprezentanți ai producătorilor de medicamente. În cadrul forumului au avut loc o serie de discuții despre operaționalizarea legii prevenției în diabet, cele mai recente studii despre diabetul zaharat și programe de screening.

Președintele comisiei de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din cadrul Ministerul Sănătății, Conf. Dr. Anca Pantea Stoian ne-a mărturisit că se lucrează la normele legii prevenției în diabet.

Totodată, a fost semnat primul protocol de colaborare în demararea programului de screening în comună Movilița, jud. Vrancea, prima comună care desfășoară un astfel de program în rândul localnicilor. De asemenea, s-au alăturat acestui demers și Colegiul Farmaciștilor și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România, care vor derula un program de evaluare a riscului de diabet zaharat în farmaciile comunitare.

Printre discuțiile interactive ale participanților prezenți, au fost semnalate problemele legate de Programul Național de Diabet.Foto: Forumul Român de Diabet

heart-health