heart-health
Arrow Inapoi la blog
Primul antrenament cu MiniMed 780G

Primul antrenament cu MiniMed 780G

Sports & Diabetes

29.03.2021

Ionut a testat pompa de insulină Medtronic MINIMED 780G în timpul activității fizice.

"În weekend am făcut primul antrenament în aer liber, după montarea noii pompe de insulină MiniMed 780G de la Medtronic.

Sistemul vă permite să selectați nivelul țintă al glicemiei între 100 și 120 mg/dl (în cazul meu este setat la 100 mg/dl), menținând stabilizarea glicemiei în mod automat, prin reglarea ratei bazale și dozaj pentru autocorectie, iar atunci când faci diferite activități fizice, poți seta o țintă temporară mai mare, această fiind presetată la 150 mg/dl.

Am setat ținta temporară cu o oră jumătate înainte de începerea antrenamentului, am luat micul dejun fără să modific dozele obișnuite. La începutul antrenamentului, aveam insulină activă - 1.9 unități și o glicemie de 179 mg/dl. Pentru că în timpul activității fizice, o unitate de insulină activă poate avea efect de 3 până la 5 ori mai puternic, am corectat după 10-15 minute cu 36 de carbohidrați.

Antrenamentul a fost destul de lung, 110 km într-un timp de aproximativ 4 ore, la o intensitate medie. Pe tot parcursul antrenamentului glicemia a stat destul de stabilă, corectând cu 22-25 carbohidrați la fiecare 40-45 minute. Pe final am avut o scădere bruscă, dar am reușit să evit hipoglicemia ajungând acasă cu o valoare de 108 mg/dl si menținând ținta temporară pentru aproximativ o oră.

Ținând cont că a fost primul antrenament cu acest sistem, încă nu știam cum urma să răspundă la efortul fizic preconizat. Consider că a fost destul de bine și cel mai important, fără episoade de hipoglicemie."

Mai multe informații despre acest sistem puteți găsi aici: www.medtronic-diabetes.com


heart-health