heart-health

Despre noi

Sports & Diabetes

Suntem o echipă formată din sportivi amatori, diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1, insulino-dependent, uniți de entuziasmul și pasiunea pentru sport. Prin tot ceea ce facem ne dorim să contribuim la combaterea diabetului zaharat și să schimbăm percepția asupra diabetului! Ne dorim să inspirăm și să încurajăm persoanele cu diabet să facă sport, pentru că activitatea fizică este cel mai bun lucru pe care fiecare dintre noi poate face pentru menținerea unei sănătăți fizice și psihice optime.
Echipa
Despre noi

Majoritatea persoanelor diagnosticate cu diabet au senzația că viața lor, din acel moment, va fi complet schimbată, și nu neapărat în bine. Încep să se informeze, să întrebe peste tot, încep să se teamă de “groaznica” glicemie și, automat, să evite orice ar putea să determine o fluctuație a acesteia, inclusiv activitățile sportive.

Sports & Diabetes s-a născut în 2016, din dorința de a arăta că diabetul zaharat nu trebuie să fie o barieră în calea performanței sportive. În ultimii ani am participat la diferite competiții sportive, atât individual, cât și în echipă: triathlon, duatlon, alergare și ciclism.

Fiecare competiție pe care o încheiem ne motivează să continuăm cursa împotriva diabetului zaharat, să ne depășim limitele și să arătăm că viața cu diabet nu înseamnă o piedică în fața pasiunii pentru sport.

Activitatea noastra principala este sustinerea si promovarea activitatii fizice, dar ne-am implicat activ în numeroase proiecte și campanii de educare și conștientizare a diabetului în România.

Dacă ești diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1 și iubești sportul, la fel de mult ca și noi, te așteptăm să te alături comunității Sports & Diabetes!

heart-health