heart-health
Curs interactiv Sports & Diabetes

Curs interactiv Sports & Diabetes

Controlul avansat al diabetului tip 1 in cadrul activităților sportive.

6 Octombrie 2018


Avand in vedere importanta mentinerii controlului glicemic aproape de limitele normale, una dintre cele mai eficiente solutii este practicarea activitatilor sportive.

In acest context, in parteneriat cu Clinica Sanamed, am organizat primul curs interactiv, adresat tuturor pacienților cu DZ tip 1 care practică activități fizice in mod constant și care vor să-și imbunătățească controlul glicemic in timpul acestora.

Cursul a fost impartit in doua parti, astfel:

In prima parte a cursului au fost abordate teme precum evolutia glicemica atunci cand se practica activitati sportive, actiunea efortului de tip aerob/anaerob asupra glicemiei, durata efortului si riscul care conduce la hipoglicemie, utilizarea carbohidratilor si glicemia ideala la inceputul efortului fizic.

In a doua parte au fost dezbatute situațiile particulare cu care s-au confruntat cei prezenți la eveniment, analizandu-se cele mai bune soluții de management glicemic în sport.

Evenimentul si-a demonstrat utilitatea in randul celor care pracica activitati sportive in asociere cu diagnosticul de diabet de tip 1.

heart-health