heart-health
Forumul Asociatiilor de Diabet 2021

Forumul Asociatiilor de Diabet 2021

4 - 6 Iunie 2021


În perioada 4-6 iunie 2021, alături de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș - ASCOTID și Asociația Type 1 Dreamers, am organizat prima ediție a Forumului Asociațiilor de Diabet. La eveniment au participat membri ai asociațiilor de diabet din România din diverse zone ale țării, precum Reșița, Tg. Mureș, Cluj, Constanța, București, Iași, fapt pentru care evenimentul s-a desfășurat pe raza județului Vâlcea.

Tematica evenmentului a semnalat ca 1 din 10 români suferă de diabet, iar pornind de la această realitate asociațiile de pacienți au un rol esențial în sprijinirea comunității.

Programul a fost structurat pe parcursul a 3 zile, în care au avut loc whorkshop-uri pe teme diferite prezentate de jurnaliști, avocați, medici și reprezentanți activi ai asociațiilor de pacienți (A.P.A.A. – Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, COPAC - Coaliții Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania). S-au dezbătut subiecte precum Circuitul pacientului cronic în sistemul de sănătate, Programul Național de Diabet, tratamente și tehnologiile moderne, Problemele legislative și administrative cu care se confruntă asociațiile de pacienți, strategii de comunicare și multe altele.Participanții au subliniat importanța creării unei relații solide între asociații.Proiect realizat cu sprijinul Novo Nordisk Romania si Roche Romania.

heart-health