heart-health
SPORT cu DIABET la 100 de ani de la descoperirea INSULINEI

SPORT cu DIABET la 100 de ani de la descoperirea INSULINEI

1 Iulie 2021


Evoluția descoperirilor în diabet a arătat faptul că persoanele diagnosticate pot să desfăşoare o viaţă apropiată de normal dacă se asigură condiţiile necesare unei bune administrări a bolii, fapt pentru care Asociația Sports & Diabetes și-a propus ca împreună cu Asociația Da, și eu pot și Asociația Type 1 Dreamers să organizeze evenimentul ,,Sportul în diabet, la 100 de ani de insulină”.

Dorința comună de a organiza evenimentul ,,Sportul în diabet, la 100 de ani de insulină” a fost inspirită de venirea în România a echipei de ciclism Team Novo Nordisk, pentru a participa la Turul Sibiului care s-a desfășurat în perioada 03-06 iulie 2021, ocazie cu care am putut întări cu atât mai mult mesajul că atâta vreme cât gestionezi corect diabetul, ai libertatea să te bucuri, practicand un sport chiar până la nivel de performanță.

Am marcat acest eveniment printr-un webinar cu tema ,,Sportul în diabet, la 100 de ani de insulină” unde am avut invitat pe Dr. Mihai Comsa, oferind recomandările necesare pacienților cu diabet pentru a se simți în siguranță atunci cand fac mișcare.

Totodata, a avut loc si interviul cu cu Joonas Henttala, diagnosticatcu diabet tip 1, membru al echipei profesioniste de ciclism, Team Novo Nordisk și Campion Național al Finlandei care ne-a impartasit din experiența unui pacient cu diabet si practicant al unui sport de performanță.

După ce s-a încheiat competitia Transfagarasan Challenge la care au participat Ionut cu Vlad, de pe Transfăgărășan, au rămas acolo, nerăbdători, așteptându-i pe cicliștii din Turul Sibiului, printre care și pe echipa noastră favorită, formată din cicliștii profesionisti, diagnosticați cu diabet de tip 1-Team Novo Nordisk.Eveniment sustinut de Novo Nordisk si Roche Romania.

heart-health